Nieuws2017-06-26T15:22:57+02:00

Nieuws en tips

Overal kattenhaar!

Mooi weer op komst, dus tijd om afscheid te nemen van de wintervacht. Dagelijks wast je kat zichzelf om ook overtollige, losse haren te verwijderen. Echter komen er nu teveel haren los waardoor er ook een heleboel terechtkomen op je kleren, in de zetel, in huis, … overal! Kammen dan maar, denk je, want zo zijn we er sneller vanaf. Niets is minder waar!

Enkele lentetips voor dieren

De lente is in het land en dus ontwaken ook veel dieren terug uit hun winterslaap. Vogeltjes beginnen te fluiten en gaan op zoek naar een nestje. Vogels In het voorjaar kan je af en toe een vogeltje aantreffen op de grond. Wanneer het vogeljong een vol verenkleed heeft, dan is het op vliegles en zijn de ouders dichtbij om het in de gaten te houden. Laat het vogeltje dan gewoon zitten en zijn gang gaan of zet het op een veilige plaats dichtbij als het op een gevaarlijke plek zit.

Opgepast met chocolade!

De paashaas heeft weer heel wat chocolade eieren gebracht. Bewaar ze op een plaats waar je huisdier er niet aan kan. Chocolade is echter heel giftig voor je hond of kat. Waarom is chocolade giftig? Chocolade bevat de stof ‘theobromine’. Hoe donkerder en hoe bitterder de chocolade, hoe meer theobromine de chocolade bevat.

Heeft jouw kat een blaasprobleem?

Katten zijn vatbaar voor aandoeningen aan hun urinewegen. Dit is niet alleen uitermate ongemakkelijk voor de kat, maar kan zelfs gevaarlijk zijn. Hoe kan je de symptomen van urinewegproblemen bij katten herkennen? Vaak begint het met een simpele blaasontsteking. Als je dit niet behandelt kan dit andere problemen teweegbrengen zoals:

Hoe kies je een gepaste hondennaam?

Max, Luna of Charlie. Veel voorkomende hondennamen die kort en gemakkelijk zijn om te roepen, maar hoe zit het met originaliteit? Natuurlijk wil je een unieke naam voor je hond, maar toch eentje die aangenaam klinkt. Hoe pak je dat het best aan? 1.   Ga voor een korte en krachtige naam Een hond reageert nu eenmaal beter op korte en krachtige klanken. Lange namen klinken te complex en roepen ook niet makkelijk.

Go to Top