Nieuws2017-06-26T15:22:57+02:00

Nieuws en tips

Wordt je kat een dagje ouder? Help hem met onze tips!

Het is niet fijn om als baasje te moeten toekijken hoe je trouwe vriend een dagje ouder wordt, en hier last van ondervindt. Net zoals bij oudere mensen, vergroot de kans dat ook katten hun gehoor verliezen en dat hun gezichtsvermogen erop achteruit gaat, en dat kan katten best verward maken. Ze gaan alledaagse dingen uitdagender vinden dan voorheen en als baasje is dat soms best zielig om aan te zien. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kan toepassen om je kat op leeftijd een beetje te helpen. Wij lijsten de belangrijkste hieronder even voor je op!

Hou je cavia’s beter binnen of buiten?

Bij kippen bestaat er geen twijfel. Deze dieren worden over het algemeen buiten in een ren gehouden met een stevig hok ter bescherming van de schommelende weersomstandigheden. Maar hoe zit dat bij cavia’s? Sommige mensen kiezen ervoor om deze kleine knaagdiertjes buitenshuis te houden, maar anderen beslissen toch om hun cavia’s binnenshuis onderdak te bieden. Wat is nu de beste keuze? Of is er überhaupt een betere keuze? We geven je graag wat advies!

Voorkom kattenruzie met deze tips!

Als je een kat in huis hebt, was het je misschien al opgevallen dat katten moeilijk ‘vrienden’ kunnen worden met andere katten die op een ander adres gedomicilieerd zijn. Hun territoriale karakter zorgt ervoor dat ze zich gemakkelijk bedreigd of ongemakkelijk voelen, en zeker wanneer er een andere kat in de buurt is die geen deel uitmaakt van hun territorium. Dan kan het al eens voorvallen dat je kat zijn of haar klauwen gebruikt, om de indringer duidelijk te maken dat hij er niet welkom is.

Waterpret in de volière!

Tijdens de zomer en zeker bij extreme hitte kunnen onze siervogels ook wel wat last ondervinden van de drukkende temperaturen. Daarom mogen we onze fladderende huisgenoten niet vergeten voldoende verkoeling te geven. In dit artikel geven we je graag wat tips mee om ervoor te zorgen dat je vogels het hoofd koel houden tijdens tropische zomerdagen.

Hoe veilig is je wagen voor je hond?

Eindelijk zomerverlof! Een periode waar we met z’n allen jaarlijks terug naar uitkijken. Tijdens de vakantie hebben we vaak wat extra vrije tijd om er een dagje op uit te trekken en dan nemen we maar al te graag onze trouwe viervoeter met ons mee. Ook kiezen steeds meer en meer mensen ervoor om hun hond mee te nemen op autovakantie. Héérlijk samen op avontuur met het voltallige gezin.

10 koele kattentips!

Feeling hot, hot, hot! Tijdens de warmste zomerdagen zoeken we massaal verkoeling op en kunnen we niet veel laagjes kleding rond ons lichaam verdragen. “Kon ik dat ook maar”, denkt je kat waarschijnlijk. Met zijn dikke en warme vacht is het voor jouw zachte vriendje ook puffen en zweten bij tropische temperaturen. Wij kunnen een plonsje in het zwembad wagen of een verfrissende douche nemen, maar voor onze katten is dat geen goed idee. We hebben een tiental tips verzameld om je kat wat verkoeling te geven en haar het leven tijdens een hittegolf zo wat aangenamer te maken:

Go to Top